The Cheyenne are Leaving

Far til vejrs med Alfons Åberg

 

Fra Teatret Zeppelins hjemmeside

Teatret Zeppelin med Comedy Art Theatre. Spiller til 3/12 – 20

Jeg har aldrig haft et nært forhold til Alfons Åberg. Aldrig helt forstået stilen og historien. Ikke desto mindre skal jeg denne onsdag formiddag på besøg hos Teatret Zeppelin og se “Far til Vejrs med Alfons Åberg.” Med mig har jeg min mand og min datter på 4 år der er teatervant, men ikke særlig Alfons Åberg vant. Jeg er egentlig overrasket over hvor mange familier der er på besøg I teatret idag. Normalt er der institutioner på besøg I hverdagene og jeg er gerne den eneste der kommer udenfor nummer. Det er nok coronatiderne der gør, at teatret primært besøges af bedsteforældre og forældre med deres børn og børnebørn idag.

Scenografien ligner tegnefilmen. Alfons´ far Bertil – spillet af Line Knudsen – har svært ved at huske hvad det er han har glemt at han skal huske. Imens han forsøger at komme I tanke om dette, forsøger Alfons (Mads Korsgaard) på alskens måder at fange sin fars opmærksomhed og får ham til at lege. Far er dog alt for “voksenlig”, som Alfons kalder ham. Til sidst lykkes det dog Alfons at få far til at lege, både fin dame og spøgelse og for en tid mødes den voksenlige far og den barnlige Alfons I skøn forening.

Min datter på 4 hyggede sig gevaldigt og det vil jeg bruge som rettesnor for min anbefaling, for når sandheden skal frem var både min mand ikke synderligt imponerede. “Far til vejrs med Alfons Åberg” er gammeldags børneteater med uden særlig stor kunstnerisk værdi. Far fremstilles nærmest dum og Alfons er bare – ja Alfons. Gode momenter, da der jages rumvæsener og Alfons forsøger at få en tår at drikke ved at sprøjte vand op I luften og fange det med sin tunge.

Det er nok svært at nytænke Alfons Åberg rigtig for alvor, men jeg er altså ikke særligt imponeret over denne forestilling. Skuespillet er stift og intellignesniveauet er lavere end lavt. Børn har behov for mere udfordring! Alligevel kan den tydeligvis noget, da min datter har været fint underholdt undervejs.

Se den med dit barn mellem 2 og 9 år, særligt hvis de I forvejen kan lide Alfons Åberg.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The Cheyenne are Leaving