De Hovedløse - Mungo Park

Hobbitten

Der sker noget magisk i Dyrehaven. Nærmere betegnet i Ulvedalene, hvor Det Kongelige Teater i øjeblikket spiller deres store sommersatsning: ”Hobitten”. Og lad mig bare sige med det samme: Jeg er solgt til stanglakrids! Det er next level teatermagi med det helt store udtræk man kan opleve, En oplevelse jeg sent vil glemme.

Universet kender de fleste, men det er måske ikke de fleste der kender historien; heller ikke undertegnede. Men det gør ikke noget, for den historie der fortælles, er fint forståelig og lineaær og uden for mange svinkeærinder. Er man fan af bogen forestiller jeg mig, at man kunne ønske sig flere detaljer og sikkert savner både dette og hint i historien, men for en uvidende entusiastisk teatergænger som mig, er det altså ikke nødvendigt at kende historien på forhånd.

Signe Egholm Olsen spiller Bilbo Sækker. Hun går i ét med den store dukke som hun og alle de andre medvirkende har påmonteret og fører undervejs. Man kigger på dukken, men man kigger også på skuespilleren der spiller med bagved. Udover et væld af frivillige der spurter rundt på scenen i alskens kostumer, lige fra ulv til dværg til elver til enter, står selvfølgeligt også en gruppe professionelle skuespillere. Her vil jeg specielt fremhæve Joen Højerslev der imponerer med sin Gollum. Hans vokale præstation i rollen er uovertruffen og jeg håber han har haft en vokalcoach på, ellers forestiller jeg mig at stemmen bliver slidt hurtigt.

Det helt specielle ved Ulvedalene, er den måde som naturen spiller med. Dybden i naturen og dermed også i scenografien er helt anderledes end på teateret. Her slippes wow-faktoren for alvor løs, når elvere strømmer ned over bakken, når en ørn påmonteret en drone pludselig flyver ind og redder de 5 dværge og den lille listetyv-hobbit, når fyrværkeri affyres fra forscenen til bagscenen, når hele scenografien pludselig er et mægtig dragehoved, når der dukker en flod op af blå røg og frivillige spurter med fisk sprællende over hovedet. Det er så storslået, episk og grandiost og helt uden sidestykke i Danmark.

Jeg savner måske en lillesmule intimitet, momenter hvor man røres eller føler noget andet end: ”wow – se der!”. Men det er det eneste lille men jeg har. Og jeg forstår, at det er svært at være intim på en kæmpe scene foran 3000 publikummer.

Hele selskabet jeg var med denne aften var dybt imponerede. Forestillingen kan varmt anbefales. Der står på det kongeliges hjemmeside, at forestillingen kan ses fra 6 år. Personligt vil jeg anbefale et par år mere. Min egen søn på 9 var med og var dybt optaget af det hele. Jeg tror, at det ville have været for voldsomt for den lille på knapt 6.

Jeg ved ikke om der er billetter at få til Ulvedalene endnu – det er den sidste uge de spiller. Hvis man ikke kan få billetter til Ulvedalen, er der heldigvis håb endnu, for forestillingen spiller næste sommer på Moesgaard Museum ved Århus. Skynd dig at købe en billet – den er både køreturen fra Sjælland eller Nordjylland OG alle billetpengene værd. Og når du har set den, kan du trygt hoppe ned i dit hobbithul igen til den vante rutine, men lidt mere beriget og erfaren. God fornøjelse.

📸: Miklos Szabo

Du kan læse mere om Hobitten på Moesgaard og bestille billetter her.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De Hovedløse - Mungo Park