NYHAVNSREVYEN

Cirkus Summarum

Det er mere end 6 år siden jeg sidst var i Cirkus Summarum. Dengang var det med min søn, der nu er 10 og i denne omgang har jeg min 6-årige datter med i hånden. Vi har hørt musikken fra tidligere års forestillinger til ukendelighed og forventningen og glæden er ikke ubetydelig på premiereaftenen. Det spørgsmål, der rumsterer mest i hendes hjerne, er: “Findes de i virkeligheden, mor?”. Og det får hun nagelfast svar på i løbet af aftenen.

Som andre år, er her alt hvad hjertet begærer af legemuligheder på cirkuspladsen, der åbner 2 timer før forestillingen. Man kan købe mad, hoppe i hoppeborg, lave yoga og meget andet. Pladsen syder af god stemning og gedigen forventning. Over højttalerne kalder de velkendte karakterer ud med nedtælling til forestillingen.

Historien er banal. Det gør dog ingenting, for det skaber relativt frit rum for udfoldelse. Hr. Skæg har fundet på ordet: “Summarummantastisk”, men ingen ved hvad det betyder, og sammen udforsker Hr. Skæg, Motor Mille, Onkel Reje og Silja ordet. De kommer dog ikke overens og er meget forskellige i deres udforskning, men til slut står det klart, at summarummantastisk er allerbedst, når vi gør det allesammen sammen.

Det er en fornøjelse at se børnenes begejstring og særligt min datters, da de ikoniske figurer indfinder sig i manegen, ligeså farverige og skarptskårne, som vi ser dem på tv. “De findes i virkeligheden!”, udbryder hun med lys i øjnene. Og ja, de findes i virkeligheden, lige der foran os. Visuelt stærkt og klart, med scenografi og kostumer af Astrid Lynge Ottosen i bløde former og klare farver, guides vi stensikkert igennem forestillingen.

Instrueret af Simon Boberg og med manuskript af Jacob Riising er der gode og sikre kræfter bag det hele. Motor Mille svinger sig rundt i manegen sammen med dygtige Anders Björklund, der er forestillingens ægte akrobat. Tidlligere på året så vi ham i “Kom, dans med mig”, på Det Lille Teater og det var et kærkomment gensyn. Anders Björklund er Motor Milles usynlige ven og sammen svinger de sig rundt i manegen, mens Silja synger “Barndommens Gade”, så ikke et voksenøje er tørt. Mine to var i hvert fald ikke. I det hele taget overvældes jeg flere gange af de rørende og fintfølende numre og børnenes overvældende begejstring.

Vi får også ballet med en T-Rex, John Mogensen medley med dejligt politisk ukorrekte Onkel Reje. Kirsebærret på toppen er de superseje dansebørn der følger med i alle numre. Og selvom begejstringen og den overvældende følelse ligger sig en smule efter pausen, er der ingen tvivl om at DR kører endnu en Cirkus Summarum succes hjem til samlingen.

Jeg forlader cirkuspladsen med en følelse af stolthed. Stolthed over, at vi i Danmark har et børnefjernsyn, der står så knivskarpt og taler til og med børnene, med en respekt for deres liv og forhold, som jeg ikke oplever nogen andre steder i verden. Stolthed over, at vi kan rumme en figur som Onkel Reje, der skyder raketter ud af røven, danser halvnøgen rundt, synger John Mogensen medley og i det hele taget giver den gas med den politiske ukorrekthed. Stolthed over de mennesker der forvalter disse figurer og deres respekt for dem og den arbejdsomhed der ligger bag. Cirkus Summarum er en stor succes med eller uden min anmeldelse, men den har aligevel min varmeste anbefaling.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Læs mere om Cirkus Summarum her.

📸: Rumle Skafte og Asbjørn Sand

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NYHAVNSREVYEN