Nissen Uden Navn

Et Juleeventyr


Hvert år til jul se
r vi, i min familie, The Muppet’s udgave af: ‘A Christmas Carol’, med Kermit som Bob Cratchit og Michael Caine som den gnavne, julefornægtende, Ebenzer Scrooge, der over en nat bliver en godhjertet, juleelskende godgører. Historien emmer af ægte julestemning – og lidt uhygge.

Jeg har aldrig set ‘A Christmas Carol’, eller ‘Et Juleeventyr’, som forestillingen hedder på Nørrebro Teater, i andre udgaver end The Muppets. Derfor bliver jeg et øjeblik en smule skuffet, da det går op for mig, at Bob Cratchit ikke er en frø. Jeg kommer mig dog hurtigt, for Andreas Jebro er en aldeles vidunderlig, undertrykt Cratchit, der med et gedigent særegent fysisk udtryk, bukker og skraber for sin arbejdsgiver. Jebro er i øvrigt også instruktør på genopsætningen og det slipper han godt afsted med.

Det er vistnok 3. år i træk, at ‘Et Juleeventyr’ spiller på Nørrebro Teater. Jeg er derfor spændt på hvad det er, der trækker publikum til igen og igen. Den oprindelig instruktør, Viktor Tjerneld, er gået til værks med et fysisk og visuelt håndgreb, der får universet til at fremstå lidt mærkværdigt og uden for tid og rum. Franciska Zahles kostumer og scenografi, får kontrasterne til at stå flot frem og får de mange farverige og mærkværdige karakterer til at stå i modsætning til den frygtede Scrooge, der er klædt mest i gråt.

Nørrebro teater inviterer børn ned til 7 år ind og se forestillingen og det kan de sagtens, for bortset fra et enkelt lille uhyggeligt sted, er den ganske underholdende. Her er alt fra gentagelser, til kravlen rundt på stoleryggene i salen og et spektaktulært sokkebyt, med mere. Skuespillerne er eminente til at tage det der kommer fra publikum og bruge det. Derfor genlyder det også af latter, da Jebro spørger en publikum hvad han hedder og får svaret: ‘Holger’. ‘Jeg fandt dig Holger’, kommer det omgående fra Jebro. Det vidner om et maksimalt overskud hos skuespillerne og gør forestillingen legende og medrivende.

Marie Dalsgaard brillerer især som den Svundne Juls Ånd, der styrer tiden med sin skingre stemme. Sophie Marie Jeppesen er en dejlig forvirret Nuværende Juls Ånd og Peter Zandersen har et vidunderligt samspil med Marie Dalsgaard, som Scrooges nevø, der bare gerne vil invitere sin onkel på en hyggelig juleaften. Og så kommer man naturligvis ikke udenom Mette Horn, der med en hvashed, men også stor sårbarhed, gør Scrooge menneskelig, så man forstår hvor hans udtalt dårlige humør kommer fra.

Det er ikke til at komme udenom julestemningen i denne forestilling og indeholder den tilmed julens ægte budskab, nemlig, at gavmildhed og nærvær i virkeligheden er det, der hører julen til. Den er forløst med en legende og let ånd, der gør de 2,5 time inklusive pause, til en fornøjelse. At man så ovenikøbet kan få gløgg, er et ekstra plus. Jeg går mere end opstemt fra Nørrebro teater, så tag jeres poder i hånden og se denne forestilling, der indkapsler julens ægte ånd. God fornøjelse!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Læs mere om Nørrebro Teater og Et Juleeventyr her.

📸: Büro Jantzen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nissen Uden Navn