This is not Romeo and Juliet

Moulin Rouge

Jeg var 18 år da Baz Luhrman væltede mig omkuld med sin overrumplende og sansestimulerende film, Moulin Rouge. Jeg så den 4 gange i biografen, efterfølgende købte jeg dvd´en og soundtracket. (Det var inden streaming gjorde det muligt at se og høre alt, hele tiden) Jeg lyttede og så til det hele var tyndslidt – jeg var megafan! Derfor er det med stor forventning, at jeg sætte mig til rette i Falconersalen torsdag aften, for at overvære den danske premiere på Broadwaysuccessen, baseret på filmen.

John Logan, der står bag manus til musicalen, har begået den lille genistreg, at ændre historien lidt og Justin Levine har tilføjet og opdateret musikken, sådan at musicalen bliver sin helt egen. Bevares, vi er stadig i Paris i 1800-tallet, hvor den unge, søgende sjæl Christian, opsøger Toulouse-Lautrec og hans entourage af bohemer. Her møder han også den smukke, men dødeligt syge, Satine, der engang levede i Paris’ rendesten og gik for lud og koldt vand, men nu er stjerne i natklubben Moulin Rouge hos den flamboyante Harold Zidler. Her bruger hun sit gode udseende og sin krop til klubbens og sin egen fordel. Det gør hun blandt andet ved at besnære den rige og besidderiske hertug af Monroth, men samtidig forelsker hun sig i Christian – en umulig kærlighed der både er livgivende og dødsensfarlig og ender helt fatalt.

Historien er jo i sig selv banal, hvilket også tilkendegives i den flotte bog man kan købe om produktionens tilblivelse, men tilsat One and Only Musical companys magi og et fremragende ensemble, der giver os det ene brag efter det andet, løfter forestillingen sig op på et hidtil uset højt niveau i dansk musicalhistorie. I perioder, særligt i første del af forestillingen, føles det som om man bliver angrebet af energien, der vælter i ustyrlige bølger udover scenekanten. Det er en udladning uden lige. Det er svært at tørre smilet af ansigtet efter endt forestilling, for holdet bag, har ramt essensen af filmen så rent, at en megafan som jeg også må overgive sig.

Sara Victoria Bjerregaard mestrer, som Satine, det inderlige, men besidder også en komisk timing, ikke ulig Nicole Kidmans. At hun også synger med sin helt egen hæse og intense stemme og har et ganske betydeligt register, imponerer kun yderligere. Silas Holst hæver endnu en gang sit efterhånden meget høje niveau og selvom han hverken er Ewan McGregor eller Aaron Tveit, kommer han skisme tæt på, hvad angår ungdommelig skinsyge og desperation, da Christian bliver hvirvlet ind i den umulige kærligheds-  og magttrekant mellem sig selv, hertugen og Satine. Holst´s udgave af Roxanne er fænomenal, både sangteknisk, men også koreografisk og emmer af den helt rigtige hjertegribende desperation. Hertil kommer Laus Højby som en charmerende og håbløst forelsket Toulouse-Lautrec, der giver en rørende udgave af Nature Boy,  samt Stanley Bakar, der viser hvad han er lavet af, som argentineren Santiago, der med betydelig patos, forfører Nini. Pelle Emil Hebsgaard gør det godt som superskurken og det endda kun med sølle 2 ugers forberedelse, da han trådte til med kort varsel. Også Rasmus Bjerg er god som Harold Zidler selvom denne rolle ikke er ulig mange andre han har spillet tidligere.

Og så er der musikken, der består af et vidtforgrenet kludetæppe, af mere eller mindre nutidige hits. Det er set før, men den store forskel på denne musical og andre jukoboxmusicals, er det simple faktum, at man her har gjort sig umage. Nogle numre får vi nærmest i sin helhed, andre smides der blot en enkelt strofe ind af. Det hele væver sig fint ind i historien og leveres med så stor sikkerhed, at det er svært at sætte en finger på noget.

Der er ikke et kedeligt øjeblik i denne forestilling, hvor alt fra versatil scenografi, pulserende, dynamiske og interessante koreografier, musikarrangementer, skuespil og nærvær lykkes og går op i en højere enhed. Det er virkelig højt niveau og der er god grund til at skynde sig at købe billet til denne forestilling der, uden sammenligning, hæver niveauet for resten af Danmarks musicalscener.

⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Læs mere om forestillingen her.

📸: Miklos Szabo

Inviterer

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

This is not Romeo and Juliet