Den første dråbe blod

Kom dans med mig

Det er fredag formiddag og jeg har taget min datter og min mand i hånden og vi har bevæget os til Det Lille Teater for at se ‘Kom dans med mig’. Adskillige andre børn har taget deres voksne med. Det virker til, at der især er mange bedsteforældre med deres børnebørn. Der er liv og glade dage, som der nu så tit er med mindre børn.

Vi mødes af et rødt teaterrum. I Marianne Nilssons scenografi, der består af røde høje ramper og flere forskellige små låger, sidder to mænd allerede og kigger ud. Betragter os. Kigger lidt på hinanden. Man fornemmer allerede den legende og spontane ånd, der ligger under forestillingen. Der bliver ytret yderst sparsom dialog, i stil med: “Se”, “Kom dans med mig”, “Hov”, med mere. Ledsaget af finurlig legende og spontan udforskning af kroppen er forestillingen afpasset det alleryngste teaterpublikum, de 2-5 årige. Der er ingen decideret historie, men forestillingen byder på overraskende og virkeligt morsomme passager, der også får de voksne til at le. At børnenes tilråb undervejs også passer perfekt ind i forestillingen, bidrager til den gode stemning. Da nu f.eks. den ene mand, Anders, udfører flot aerial luftakrobatik, råber en lille pige: ‘Det der kan jeg også, mor.’ Der er heldigvis plads til spontane tilråb i en forestilling som denne.

De tre aktører, Josephine Raahauge, Tryggvi Sæberg Björnsson og Anders Björklund ligger krop til denne ca 40 minutter lange leg, der virker spontan, men selvfølgelig er helt iscenesat. De omfavner barnligheden på en fin og ligeværdig måde, der aldrig bliver patroniserende. Instruktør Charlotte Munksø har godt fat i den barnlige sjæl. Hurra for det.

Det lille Teater hylder med denne forestilling det barnlige sind. Lysten til at udforske og acceptere når ting ændrer sig. Forestillingen bærer præg af en tydelig respekt for og kærlighed til den yngste aldersgruppe og kan varmt anbefales som en førstegangs teaterforestilling, der forhåbentlig kan danne grobund for en nysgerrighed og interesse for kultur.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

📸:: Det Lille Teater

Læs mere om: “Kom dans med mig” og Det Lille Teater her.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den første dråbe blod