Pinocchio

FETCH!

I had a vivid dream last night – I dreamt I was a dog. Sådan starter digtet, der udsiges i starten af denne forestilling, der handler om netop det at være hund. Forhøjede sanser. Og et udtalt behov for at please.

De seks hunde (eller mennesker?) kommer i starten af forestillingen gående ind på scenen med hver deres pind. Eller gren eller stamme, for vi lærer hurtigt, at en pind på ingen måde bare er en pind. De indfinder sig i ulåste bure, belyst af lysstofrør. Pete Livingstone får ledsaglese til sit klaver af søstrene Hogstrand på henholdsvis bratsch og cello. De akkompagnerer resten af de tilstedeværende dansere på scenen med en flydende harmonisk og nutidig klassisk komposition og Livingstone fremsiger problemfrit både digt og og monolog altimens han varetager det musikalske.

De tre danser-hunde adlyder ordre, viser os kropssproget glad, skamfuld, glad/skamfuld. Det ligner betænkeligt meget hinanden. Men den sky hund, der tydeligvis har traumer og er lidt dependent og vil trives bedst i konstant selskab med en voksen – aldrig, ALDRIG, med børn, laver også ballade. Fylder scenen med toiletpapir og kaster sig i vildskab rundt i det. I en morsom passage forsøges det at dele godbidder ud med kæmpe skærme på hovedet, der gør det umuligt at se, samarbejde og indtage de førnævnte godbidder. Det giver også anledning til latter, når de tre hunde-dansere slås om en kæmpe pind og den ene holder så krampagtigt fast i den, at han hænger fast i oprejst stilling.

De tre dansere har hver deres meget individuelle udtryk og det er skønt når de henmod slutningen giver den gas og den 4. væg pludselig brydes. Et modigt træk, der dog lykkes fint og hjælpes godt på vej af overraskelsesmomentet.

Det er en sjov allegori på det, at være menneske, som Livingstones Kabinet her udforsker i deres devisede forestilling. Men det er også absurd langt hen af vejen. Livingstones Kabinet balancerer på en knivsæg mellem at være komplet uforståeligt og ganske genialt. De når ikke helt i mål med en ellers spændende forestilling, der har mere potentiale, end der bliver løftet her.

⭐️⭐️⭐️⭐️

FETCH! er et samarbejde mellem Livingstones Kabinet og Teater V og du kan læse mere om FETCH! her.

📸: Bjarne Stæhr

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pinocchio