24 MULIGE AFGRUNDE

Åbent Hus

Jeg ser børneteater uden børn. Hvilket falder skuespiller Ragnhild Kaasgaard i øjnene med det samme, idet hun tager en runde i forhallen til Riddersalen i sin omfangsrige sorte kjole og med sine mange discokugler i håret. Så hun slår sig ned og får en lille snak. Ikke bare med mig, men også med de børn, der denne formiddag har indfundet sig i Riddersalens hyggelige og eventyrlige gemakker.

Og Kaasgaard har tæft for at fortælle historier til de helt små børn. Sammen med dukkefører Erik Olsen, fortæller hun historien om Ragnhilds 4-års fødselsdag, der på ingen måde var god, selvom hun havde fået et stort flot dukkehus. Hunden Hunni blev nemlig væk og selvom Ragnhild forsøgte med alle de tricks hun vidste Hunni elskede, kom den ikke frem.

Det store dukkehus, skabt af scenograf Tenka Gammelgaard, pryder scenen. Det er flot og farverigt og fuldt af små gemmere, der åbenbares lidt efter lidt. Og Ragnhild er snart lige så farverig, for vupti, så ryger yderskørtet af og indenunder gemmer sig et skørt i så mange farver, at min datter på 6 med garanti ville bede om at få et mage til med det samme. Igennem forestillingens knap 40 minutter, udforsker vi det store dukkehus´ mange rum og skuffer, der alle indeholder fine detaljer og finurlige virkemidler. Pludselig dukker der en kran op, sengen byder på mange lag af rester og hønen, med hønseringe i halen, smider et æg ind til Ragnhild.

Akkompagneret af blid musik, der på ingen måde er skræmmende, føres vi rutineret igennem forestillingen på en nænsom måde. Hele vejen igennem holder Kaasgaard de små vuggestuebørns opmærksomhed og når den begynder at vige, fanger hun dem lynhurtigt ind igen. Hun tager hvad der tilbydes fra salen og skaber et trygt og vedkommende teaterrum, der i den grad egner sig til førstegangs teatergængere. Selvom der måske ikke tages livtag med de store emner i denne forestilling, gør den lige det den skal – den introducerer de helt små for teatret og hvor er det bare godt. Ragnhild Kaasgaard holder os i sin hule hånd og der har vi lyst til at blive!

⭐️⭐️⭐️⭐️

Læs mere om Åbent Hus og Riddersalen her.

📸: Bjarne Stæhr

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

24 MULIGE AFGRUNDE