Den Lille Havfrue

Chamber Games Impro Comedy

I Danmark har improvisationsshows – særligt de morsomme af slagsen – en helt speciel kulturarv at slås med. Er man, som jeg, barn af 80´erne, husker man nok programmerne Så Hatten Passer, eller Hatten Rundt, hvor et hold skuespillere, der blandt andet talte Niels Olsen, Torben Zhelder og Søren Hauch Fauchsbøll, improviserede små sketches, godt hjulpet på vej af sedler, eller mundtlige bud fra publikum. I sin tid var det god lørdagsunderholdning og med til at skabe en interesse for teater, men har måske også givet improvisationsgenren et lidt bøvet image i Danmark.

Det er med dette i rygsækken, at jeg lørdag aften sætter mig i sæderne på Tetaer ZeBu, hvor Chamber Games Impro, giver deres bud på hvad improteater kan være. Gruppen har arbejdet med deres koncept i 4 år og har, efter eget udsagn, brugt denne tid på at finpudse deres koncept. Gruppen tæller de tre skuespillere Andreas Buchtrup, Michael Hedstrøm og Lasse Lind, der lystigt spiller derudaf, mens musiker Mads Kronborg akkompagnerer på klaver undervejs.

Jeg bliver dog lidt forvirret til at starte med, for showet begynder uden nogen yderlige forklaring og det virker som om holdet kaster sig ud i en forberedt scene i westernland, hvor forbryderen Jack Cassidy er på jagt efter kvægtyve. Ganske vist, og ganske underholdende, står de medvirkende selv for alle lydeffekter, men for en førstegangsbesøgende som mig, er det temmeligt forvirrende, at der ikke fra starten kommer en eller anden for for introduktion til selve konceptet. Tilmed er første scene relativt lang og jeg når flere gange at tvivle lidt på hvad det er jeg ser og om jeg mon er gået rigtigt.

Introduktionen kommer dog, men først efter første scene er slut. Her bydes publikum indenfor helt officielt og får lov at komme med bud på næste afdelings handling. Og så går improvisationerne, der nu bliver mere tydelige, over stok og sten med rom-com med Daniel Martin i Lalandia, periodedrama om den ukendte konflikt mellem Estrup og jyderne, og kammerspillet, hvor Andreas Buchtrup, under stor jubel, får realiseret publikumstitlen: “Den skal nok nå at blive tør.” Musiker Mads Kronborg byder ind med musikalske gaver for den opmærksomme lytter undervejs og kommer vidt omkring i en snarrådig musikalsk improvisation, der går hånd i hånd med skuespillernes spillede historier.

Det er tydeligt, at de tre skuespillere kender hinanden godt og har haft tid til at finpudse deres forestillingsskelet. De har et grundstillads over deres forskellige scenarier og kender stamfigurerne godt, hvilket gør det lettere for dem at få effektive improvisationer, hvor de ikke spænder ben for hinanden. Selvom humoren stadig er i højsædet, er der meget langt fra Hatten Rundt, til dette gennemarbejdede koncept. Hvis man også kunne arbejde på at råbe lidt mindre og fnise lidt mindre med fra bagscenen, er der ganske stort potentiale i konceptet.

Alligevel er aftenen særdeles underholdende og byder på mange og store grin. Det er enormt forfriskende med en gruppe, der tager improvisationen seriøst, og skønt, at de tre dygtige skuespillere, har mod på at gøre noget nyt og godt for genren. Måske byder aftenen ikke på de store nye indsigter, men morsom var den og det er virkelig også en kvalitet i sig selv. Er man til impro eller comedy kan Chamber Games Impro varmt anbefales som et bud på en veloplagt aften med vennerne.

⭐⭐⭐⭐

Læs mere om Chamber Games Impro Comedy her.

📸: Chamber Games Impro Comedy og Anna Novak

Inviteret

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den Lille Havfrue