Again the sunset

Klokkeren fra Notre Dame

Foto: Fredericia Teaters hjemmeside

Og her er jeg så igen. Lidt (meget) sent ude med en anmeldelse. Til gengæld er jeg denne gang så begejstret at jeg næsten ikke kan være i det. Det er mit første besøg på Fredericia Teater – men det bliver med garanti ikke mit sidste, på trods af lang køretur fra København. Du kender nok historien om Klokkeren fra Notre Dame – selvom teaterversionen afviger fra Disney versionen. Teaterversionen ligger noget tættere på Victor Hugo’s klassikker – og man kan ikke nødvendigvis regne med en ægte disney-slutning. Dette er en stor styrke og bidrager i høj grad til, at forestillingen er sin helt egen, og ikke blot et plagiat af Disney’s udgave. I det hele taget er teaterversionen langt mere nuanceret – figurerne er ikke kun onde, gode eller naive. Som publikum er det skønt at komme med bagom de lidt mere komplekse årsager til at karaktererne opfører sig som de gør. Frollo er egentlig ikke ond, Quasimodo ikke kun naiv, Føbus ikke udelukkende god. Nuancerne giver historien dybde.

Foto: Fredericia Teaters hjemmeside.

Jeg ved faktisk ikke helt hvor jeg skal starte med at rose denne forestilling. Der er nærmest kun ros at give af. Lars Mølsted gør en fremragende Quasimodo. Bjørg Gamst gør en sødmefuld, indigneret og livsmodig Esmeralda. Emil Birk Hartmann en særdeles troværdig Føbus. Og naturligvis Søren Bech-Madsen med sin bløde basbaryton der virkelig giver krop til en storartet Frollo.

Foto: fredericia Teaters hjemmeside

Når man en sjælden gang lader sine øjne glide fra hovedpersonerne og til resten af de medvirkende ser man, at alle på scenen er i karakter konstant. Der er ikke nogen på scenen der ikke spiller. Jeg har kun meget få betænkninger til denne forestilling – og den er faktisk så god, at jeg tror jeg vil holde dem for mig selv, for det gode, det fremragende, emninente og virtuose i denne forestilling, opvejer langt de småting jeg kunne sætte fingeren på. Jeg ville ønske jeg skulle se den igen – og igen. Jeg ville ønske jeg kunne få alle præstationer med og have tid til at kigge på alt hvad der foregår på scenen. Forestillingen har mine varmeste anbefalinger, både til musical kendere og musical begyndere. Min søn på 8, var dybt optaget af forestillingen, der bestemt også egner sig til børn!

Så se den for pokker!

Foto: Fredericia Teaters hjemmeside

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Again the sunset