Ebberød Bank 2.0 – og om taknemlighed.

Bundløs

Foto: Jonathan Vitting Nielsen

Jeg er tilbage på Teaterhuset, denne gang på deres anden scene: “Vox”, der ligger på samme etage som Husets biograf. Denne gang skal jeg se “Bundløs”, med teater GRAPE. Endnu en forestilling i teaterverdenes vækstlag.

I salen spiller dyster musik og øjne i closeup projiceres op på bagvæggen. På scenen står stole vendt mod publikum. Da forestillingen begynder, entrerer de 4 medvirkende og sætter sig på stolene og stirrer på os. De er klædt helt ens. Dér sidder de så tilpas lang tid, at jeg når at tænke hvem der i virkeligheden bliver beskuet; de medvirkende, eller os som publikum.

Snart lyder en stemme i højttalerne – vi er til en slags jobinterview, måske i jobcenteret eller lignende situation. De 4 medvirkende spiller på en og samme tid samme rolle og en masse forskellige roller. På skift træder de ud i monologer eller små situationer men er hele tiden i sync med hinanden og fremstår som en enhed, én karakter. Det fungerer overordnet godt. Lidt ærgerligt, at de fælles replikker ikke er helt synkrone. De bliver lidt svære at forstå. Jeg bliver også lidt træt under det meget mærkværdige umotiverede dansesnummer i starten af forestillingen, der mest af alt giver mig reminiscenser til dansehold torsdag aften på min gamle efterskole.

Det handler om at være ung kvinde og have svært ved helt at finde sin rolle som voksen. At befinde sig i et limboland mellem ung og ansvarsløs og voksen og ansvarsbevidt. At tage livet alvorligt, gøre de ting man tror forventes, at have et arbejde, som man måske ikke føler sig kvalificeret til, at føle sig ensom og have FOMO.

Foto: eget

Der er mange god momenter i forestillingen. Den indledende monolog om hende der bare har STYR på det og har en PLAN er guddommelig sjov – og fingeren i fryseren med cocktailpølserne tager også kegler. Svagere er de passager der læses op fra en eller anden bog om hvordan mennesker trækkes op gennem deres eget røvhul og bliver lort. Jeg forstår ikke sammenhængen med resten af forestillingen.

Jeg er lidt usikker på hvad teater GRAPE egentlig vil med denne forestilling. Den mangler lidt retning og en stærkere og strammere fortælling undervejs, ville også have gjort forestillingen godt. Ensemblespillet et spændende og det kunne være interessant at se hvad der kunne ske med samme konstellation i en professionel setting.

Alt i alt en lidt forkølet omgang, der dog har potentiale til at blive løftet til noget virkelig interessant.

Bundløs spillede på Teaterhuset. 

Se flere spændende vækstlagsforestillinger på Teaterhuset. Se mere her

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ebberød Bank 2.0 – og om taknemlighed.