Don Juan

Cook Book


Jeg elsker teatereksperimenter. Når teatret tør noget andet end det, der er normen. Det er skønt at blive udfordret. Når jeg ikke får lov at synke for langt ned i sædet, åbner mit sind og mine øjne sig for ting, jeg ikke ellers ville have mærket, følt eller set. Cook Book på Teater Grob er et sådant eksperiment. Det er en såkaldt ‘cold reading’. I korte træk foregår det sådan her: scenografi, publikum og skuespiller er på plads, men skuespilleren får først manuskriptet i hånden, i det øjeblik han træder op på scenen. Han aner med andre ord ikke hvad han går ind til.

I sagens natur er det en ny skuespiller hver aften og i aften er det Arian Kashef. Jeg tager hatten af for hans mod. Om noget er han totalt blottet – i hvert fald indtil forestillingen tager fart. Arian skal lave mad til os. Persiske safranris. Han starter, langsomt men sikkert, forudgået af et hysterisk sjovt øjeblik, hvor det er ganske umuligt for ham, at få handsker på. Handskerner ender med at stritte lidt ud i enden og virker 2 numre for små, men nu er publikum da varmet op. Kashef høster masser af latter og point for charme, blandt andet med kommentarer om, hvad hans mor mon nu ville mene om hans madlavningskundskaber. Ifølge Kashef ville hun ikke være helt tilfreds og måske sad hun faktisk også i salen? Der lød i hvert fald højlydte kvindelige suk under denne seance.

Men ak og ve – safranen mangler til de persiske safranris og dette bringer Kashef ud på en rundtur i nabolaget omkring Blågårds plads og endda helt til Malmø. Ingen har dog safran, hvilket viser sig at være slang for noget helt andet, men undervejs støder vi på den mangfoldige kultur omkring Blågårds plads. Det er her forestillingen halter lidt, for selvom Arian Kashef for længst har vundet mit hjerte, bliver forestillingen en reklamefilm for et kvarter, der har ændret sig meget gennem tiden. Og det er er der ikke noget i vejen med, men jeg spørger mig selv, om det er teater eller kulturelgastronomisk prøvesmagning jeg har købt billet til? Der er ikke meget dramaturgi og turen til Malmø forstår jeg ikke.

Selve konceptet er morsomt og det er tydeligt, at publikum også tager ejerskab over forestillingen og bidrager og interagerer med Kashef undervejs. Men jeg savner nerve og kraft i historien og mere af det der opstår, da handskerne har så evindeligt svært ved at komme på. Dramaturgien halter simpelthen. Og så er det lidt ærgerligt, at skuespilleren ikke befinder sig mere på scenen. Det er ikke hans skyld, det er sådan manuskriptet er bygget op. Alligvel vil jeg klart anbefale at opleve cold reading konceptet, der giver en helt anderledes og interessant teateroplevelse.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Læs mere om Cook Book her.

📸: Teater Grobs hjemmeside.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Don Juan