Jordemoder til tiden.

De Hovedløse – Mungo Park

De gule veste i Frankrig vidste jeg ikke meget om inden jeg så denne forestilling. Ikke andet end det jeg flygtigt havde set i nyhederne.
De hovedløse tager os med indenfor i konflikten mellem land og by i Frankrig, mellem magtelite og jævne folk. Det er en ældgammel konflikt og samtidig en spritny. Titlen refererer til den middelalderlige måde at henrette folk med guillotine og også til henrettelse af adel og magtelite; Marie Antoinette med flere.
Og netop Marie Antoinette er med på scenen i denne forestilling, for fortællingen om de gule veste, udspiller sig som en slags fremtidsteater, fremført for Marie Antoinette.
Historien om den midaldrende far og hans tre børn, der alle har berøring med de gule veste på hver deres måde, udfolder sig med højt tempo og mange skift. Politisønnen, der bliver klemt mellem familie og arbejde, datteren der lidt modvilligt bliver mediedarling og tabersønnen der arbejder på Burger King og bor i sin brors garage. Og endelig Henrik Prip som faderen med angst, der så gerne vil, men ikke kan komme ud af huset, selv ikke da et nyt kvindebekendtskab melder sig på banen.
Det er en tragedie og en komedie og selvom forestillingen handler om de gule veste, berører den noget lidt mere universelt, nemlig skellet mellem magten og jævne mennesker. Skel som også eksisterer i Danmark og som hele tiden balanceres på en knivsæg.
Forestillingen spillede sidste år med et helt andet cast; jeg så den ikke da; men det nye cast, hvoraf kun Henrik Prip går igen, spiller forrygende.  Og så er det en fornøjelse at se Mungo Park gå foran ift repræsentation og give roller helt ‘farveblindt’. Således spilles Marie Antoinette af Sara Fanta Traore og den ene søn af Zaki Mehabil og den anden søn af en kvinde, nemlig Nana Morks. Men det er faktisk fuldstændig ligegyldigt, for det er historien det handler om og det er en ren fornøjelse. Mere af det rundt omkring i landet tak, lad os nu se alle de dygtige skuespillere Danmark har at byde på i alle de typer roller der er!
De hovedløse spiller desværre ikke mere, men får du mulighed for at se den på et andet tidspunkt, kan den varmt anbefales!
Du kan læse mere om forestillinger på Mungo Park her.
📸: Mungo Parks hjemmeside

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordemoder til tiden.