Jul i Gammelby

Tell me about it – Crazy Christmas Cabaret

⭐️⭐️⭐️⭐️

Jeg er ikke længere en Crazy Christmas Cabaret “virgin”, som det hedder korrekt på lingo til denne forestilling. Det er nemlig anden gang jeg overværer London Toast Theatres: “Crazy Christmas Cabaret”, denne gang med titlen: “Tell me about it”. Jeg har derfor en idé om hvad det er for gak og løjer som jeg og min ledsager skal udsættes for de næste par timer. Det er London Toast Theatres 40. sæson, en imponerende bedrift og teatret har, med Vivienne Mckee i spidsen, ført det vidt, lige fra den lille scene på det hedengange Caféteatret til nu at stå i glassalen med plads til 1000 publikummer.

Der er noget vidunderligt trodsigt over at sidde tæt i glassalen, på trods af omverdenens overophedede frygt for corona. Og når en ny nedlukning måske lurer lige om hjørnet, er det bare om at få suget så meget saft og kraft ud af det kulturliv jeg elsker, inden det er for sent.

Rammen om tosserierne, tager plads i 1980´ernes Miami Beach, hvor den berygtede mafiafamilie Calzone mødes og krydser klinger med The Cuban. Så kort kan det fortælles men der er heller ikke meget kød på historien, der egentlig bare skal danne bund for de traditionelle optrin, som CCC er så kendt og elsket for. Det ér her også altsammen; skiltene, der anviser hvornår vi skal råbe: “Hooray!”, eller :”Booooh”, eller: “Forget about it” med d-lyd på t´erne. Vi lærer også den helt rigtige attitude og at man skal sige sætninger 2 gange, hvis man vil være en rigtig gangster. Netop den tynde historie er også forestillingens akilleshæl og særligt når der er lange scener med udpensling af den, keder jeg mig lidt.

Andrew Jeffers er som sædvanlig herlig og skøn som Mckees “Great Dame”, Fru Calzone, og underholder os i alt fra beachkostume (udtalt som “bitch”) , til en gigantisk kage, som hun vil overraske sin mand med at springe ud fra på hans fødselsdag. I bikini! Det er også Jeffers der leverer et velfortjent stød til Mette Frederiksen, da han modtager en sms fra samme – åh nej vent lidt, den er slettet.

Særligt morsomt er det intime rendezvous på Funky Flamingo Club mellem den flamboyante og promiskuøse ejer Lola Lotta Libido og Alfresco Calzone, den ældste bror, der naivt tror, at han er hendes eneste elsker. Men Donald Dump (!) er låst inde i skabet og mens Calzone venter på sin afstraffelse som hund, er der plads til løssluppenhed også fra scenen: “1, 2, 3 – never work with Vivienne Mckee” mens latteren bruser igennem salen.

Resten af holdet spiller veloplagt og vanvittigt med dygtige Katrine Falkenberg som stærkt kvindeligt modspil til det mandlige hold. Af omveje ender forestillingen rent faktisk i Tivoli og Tivoli, i al sin juleglans, er også der, hvor man kan opleve dette gakkede, humoristiske og helt utæmmede stykke teater, som varmt kan anbefales, hvis man lige har behov for at slippe hæmningerne en enkelt aften og lade resten af verden bekymre sig om coronavirus imens.

Du kan læse mere om Crazy Christmas Cabaret her.

Inviteret/Reklame

📸: Thomas Petri

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jul i Gammelby