Kvinde kend din krop

Teaterkoncert C.V. Jørgensen

Der roder rundtom Aveny-T, der er ved at bygge om og gøre klar til at springe ud som et spritnyt ungdomsteater. Det er lidt desorienterende at komme ind af bagindgangen i de nye, men ikke helt færdigbyggede lokaler. Følelesen af desorientering varer ved et stykke vej ind i 1. akt af Teaterkoncert C.V. Jørgensen, men gudskelov varer den ikke ved.

Det er teaterkoncertens Grand Ol’ Man Nikolaj Cederholm, der har instrueret holdet, der primært består af musikere. De agerer, spiller og synger og bærer dermed forestillingen igennem helt alene. Det er skønt og befriende at der ikke sidder et kæmpe orkester, men at de medvirkende også har ejerskab over musikken. Arrangementerne står en anden af teaterkoncertens Grand Ol´ Men bag, nemlig Kåre Bjerkø og det er han sluppet særdeles godt fra. Lagt i hænderne på de dygtige og kompetente musikere, er det opskriften på en oplevelse, der er noget helt for sig selv.

Men jeg kender egentlig ikke meget til C.V Jørgensen og kan kun nynne med på de allerstørste hits. Så da forestillingen starter på noget der minder om en natklub i en brun og støvet 60’er stemning, og de meget teksttunge sange er svære at høre for en lyd, der ikke er helt klar, bliver jeg lidt bange. Heldigvis bliver frygten gjort til skamme, for ikke så snart åbner scenerummet sig op og byder på det ene visuelt flotte tableau efter det andet. Når man oveni det ligger et særdeles velspillende- og syngende hold aktører og C.V. Jørgensens endog meget poetiske tekster og ovenikøbet også med lyd, så jeg nu kan høre hvad der bliver sunget, så er det altså virkelig svært ikke at blive begejstret.

Først i anden akt kommer forestillingen for alvor i gear, men herefter skal jeg love for, at der er tryk på. Det skyldes især den uhyrligt flotte scenografi begået af Jon Stephensen himself, der både byder på store kasser der drejer rundt om sig selv og hvor aktører bliver skiftet ud i ét væk sådan, at jeg på et tidspunt tror, at det lykkes dem at placere den samme aktør i to kasser på én gang. Lysdesignet forkæler os med lasere der både bliver til en lille lysstråle man kan fange i sin hånd og til et lyshav som aktørerne nærmest kan svømme i og forsvinde igennem. Det er et stærkt og flot greb, som man ikke kan andet end at læne sig tilbage og nyde.

Og så skorter det ikke på flotte og særegne stemmer, der hver for sig og sammen får formidlet indholdet på en måde som jeg mærker i mellemgulvet, også selvom jeg ikke kender det så godt. Jeg var bange, da teaterkoncerten startede, men jeg er blæst over ende da den slutter. Wow det er flot!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

📸: Emilia Therese

Læs mere om Aveny-T og Teaterkoncert C.V Jørgensen her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kvinde kend din krop