Hvem slog min far ihjel?

NYHAVNSREVYEN


Selvom det er helt vindstille i Nyhavn, ligger den store ombyggede husbåd, Café Liva, alligevel og duver blidt ved molen, denne aften i juni. Ombord spilles: “Nyhavnsrevyen” med Jacob Morild som primus motor. Café Liva promoverer sig selv som et cabaretteater og nu ser denne ægte københavnerrevy altså dagens lys. Den ganske lille scene, placeret i bugen af båden, er hyggelig og restaurantindretningen med langborde, gør det nærmest umuligt ikke at falde i småsnak med dem, man er placeret sammen med.

Latteren slippes hurtigt løs, for Jacob Morild, der har skrevet langt de fleste af revyens tekster, er en knivskarp og præcis observatør af tidens samfundsstrømninger og formår at fabulere over dem på en måde, der sætter sig i lattermusklerne. Modsat mange andre revyer, er her mest satire over folkeånden. Politikerparodierne glimrer ved sit fravær og det gør absolut ingenting, for de findes i rigt mål andetsteds. Måske netop derfor, rammer Morild flere gange plet, for vi genkender os selv den ene gang efter den anden.

Morilds to kompagnoner, er Mathilde Norholt og Tom Jensen. Udover at stå på scenen, har de begge bidraget med tekster til revyen. De tre har sammen en fin og præcis timing, der bringer os igennem ikke mindre end 29 sketches, på lidt mere end en time.

Vi har at gøre med en ægte københavnerrevy, hvor vi blandt andet besøger: “Alene på vestegnen”, hvor den snobbede rigmand sendes i habitat, men hurtigt må smide håndklædet i ringen, da hverken bourgogne eller andre luksusvarer kan opdrives. Parodien på Hansi Hinterseer: Gunnar Ree (sig det hurtigt), tager kegler. Influencerens mærkværdige opfattelse af verden, er det rene volapyk.Vi kommer omkring mennesker med anden etnisk indkomst og dem, der påtvinger sig ytringsfrihAd på trods af, at de aldrig føler sig hørt. Morild, i en parodi på Clement Kjærsgård, har en præcis gestik og adfærd. Det er en fornøjelse.

Der er dog også mindre stærke sketches, der bl.a. byder på en tur i det hjemløse køkken, hvor der tilberedes duerilette og røget fisk over udluftning fra dieseltogene på Nørreport. Det faste Breaking News indslag med konstante opdateringer fra steder, der ikke er Ukraine, er sjovt de første par gange og herefter trættende. Flere andre sketches falder lidt til jorden og gør, at revyen føles lang.

Nyhavsrevyen står overordnet skarpt og det primært på grund af Morilds utroligt observante og begavede tekster. Man kunne dog sagtens have skåret endnu hårdere til og strammet op, uden at miste det store. Alligevel er revyen morsom, tankevækkende og en helt igennem god og hyggelig oplevelse, der spiller lige indtil 9/7.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Læs mere om NYHAVNSREVYEN her.

📸: Brita Fogsgaard

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvem slog min far ihjel?