Afbrudt Samliv

Verden Ifølge Pelle

Trine Gadeberg har igennem mange år skabt figuren Pelle, som hun har stor succes med på youtube og på forskellige revyscener landet over. Pelle er en “5 og en halv-år” dreng, der på “24-syv-i-minuten” kan fortælle hvordan verdens tilstand hænger sammen og gengive hvad han hører sine forældre sige om selvsamme verden. Og det er ikke så lidt. Med en enorm præcision i sin portrættering af aldersgruppen, har Gadeberg skabt et elsket internet- og revyfænomen, der nu har taget springet til et selvstændigt one-children-show, der skal spille over hele landet.

Trine Gadeberg har taget en stor udfordring på sine skuldre. Spørgsmålet er, om Pelle og de andre figurer, kan bære det. Historien, der giver anledning til et potpourri af Gadebergs andre revyfigurer, er simpel. Pelle bliver i starten af showet væk og istedet må manageren Svolle rekruttere dem, der nu lige kommer forbi, imens eftersøgningen af Pelle sætter ind. På den måde stifter vi bekendtskab med en bred vifte af skæve personligheder, der ikke er blege for at give sit besyv med.

Lad mig starte med det gode. Showet er flot produceret, alting virker og er timet som det skal være. Den simple scenografi illuderer et børneværelse og støttes op af den farvestærke video, under Pelles introsang. Gadeberg har en gedigen og gennemarbejdet figur i Pelle og får fuldstændig problemfrit fremstillet en “5 og en halv-år” dreng, så man ikke er i tvivl. Den motoriske uro, pillen sig i skridtet, det fragmenterede tankemønster og den diskante stemme. Dén figur imponerer. Gadebergs evne til at synge falsk med vilje, imponerer også. Det er sværere end man skulle tro.

Men ak – ikke alle internet- og revyfænomener er skabt til at tage det store spring til et helaftensshow og ej heller Pelle og hans venner. Sektionerne med Pelle er klart dem, der fungerer bedst og er sjovest. Problemet ligger hos alle de andre karakterer. Det er meget muligt, at jeg er ganske uden humor og at man, hvis man kendte figurerne, ville have en anden opfattelse, men 2,5 time med bragende toilethumor og bralrende, fulde, dumme og grænseoverskridene karakterer, er simpelthen for meget. Fra den polske rengøringsdame der tryller mandesko om til børnesko, til den 81-årige Emma Poulsen, der ikke lader et hankønsvæsen gå forbi sig uden at præsentere ham for “tisseflæsket” eller “den brune vase” og generelt har et sprog, der kunne få en havnearbejder til at holde sig for ørerne. Dansktopsangeren Ingerlise, med en påtvunget vibrato og en sang til enhver lejlighed, er uoriginal og flere andre figurer er direkte kedelige. Det hele bliver alt for ensformigt i længden.

Hvorfor Gadeberg resolut stiler efter laveste fællesnævner og de mest rådne frugter, er svært for mig at forstå. Det er ikke fordi der ikke er sjove momenter. Der er bare alt, alt for få af dem og de kommer primært i de to store Pellesegmenter. Det mellemliggende er ganske spild af tid.

Som enkeltstående indslag på youtube, eller som del af en revy, kan jeg sagtens forestille mig, at Pelle og nogle af de andre figurer, kan gøre sig godt, men som paradeopvisning bliver det for plat, usjovt og uoriginalt. Pelle og venner skulle nok have været blevet på internettet og på deres revyscener, så man kunne nyde dem i korte klip. Som show er det ganske uudholdeligt.

⭐️⭐️

Læs mere om Verden Ifølge Pelle her.

📸: Anja Ekstrøm

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Afbrudt Samliv