Vintersilhuetter

Crazy Christmas Cabaret – Who Killed Don Calzone?


Det er 3. gang jeg sætter mig i sæderne i glassalen i Tivoli, for at se årets Crazy Christmas Cabaret med Vivienne McKee, Andrew Jeffers og David Bateson i front. Jeg er derfor helt med på de mange skøre traditioner, der hører denne kultoplevelse til og det føles vidunderligt trygt, at vi endnu et år får lov at sige: “Boo” og: “Hooray” på de helt rigtige steder. Crazy Christmas har et kernepublikum, der kommer år efter år, og det forstår jeg godt.

Indrømmet – man skal være til denne form for humor for at det giver mening, men det er jeg heldigvis og derfor morer jeg mig også kosteligt i løbet af aftenen. McKee og co har lavet en opfølger til sidste års forestilling: “Tell me about it”, der blev afbrudt midt i spilleperioden på grund af (endnu) en coronanedlukning. Derfor er der mange publikummer, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med Calzone familien. Vi befinder os i 1980´ernes Miami, hvor gangsterfamilien Calzone skal finde den nye Don (eller måske Donna?) efter familiens overhoved, er død. Vi møder igen The Cuban, Lola Lotta Libido, Doctor Van Helsingør, Al Fresco, Donald Dump, Dolce Vita med flere.

En ny tilføjelse til castet i år er Mikkel Hoe Knudsen, hvis karriere for alvor tager form i øjeblikket. Han er også en meget velkommen tilføjelse til Crazy Christmas og ikke mindst et frisk pust på musiksiden. (For, bundærligt, så stærke sangere er McKee og co heller ikke). Udover at løfte det musikalske niveau sammen med Kathrine Falkenberg, spiller han en vidunderlig naiv ung dansker, Leif Bang, der med en tyk dansk accent og lidt tvivlsomme kundskaber udi brugen af ordene: “Shit” og “ass” indtager Miami for at finde kærligheden, der selvfølgelig viser sig at have forbindelse til Calzone familien. Hoe er en fornøjelse og han får også lov at folde forskellige aspekter af sin interessante stemme ud.

Scenografien er stort set uændret fra sidste år med store setstykker fra en hotellobby, der undervejs kan ændres. Kostumerne er tidstypiske og så kan jeg ikke undgå at nævne Mama Calzones bagekjole med vedhæng af kringler. Andrew Jeffers er i vanlig stil helt vidunderlig som “Great Dame”.

I det hele taget må man overgive sig til gakkerierne i Crazy Christmas Cabaret. Salen er halvfuld denne aften, men de medvirkende giver den alt hvad de har og virker tilmed som om de selv hygger og morer sig gevaldigt. Der spilles med et kæmpe overskud, også til at tage hvad der kommer fra salen og bruge det. I det hele taget er det dejligt bare at give slip et øjeblik og glide med på en latterbølge og en crazykomik man har lyst til skal blive ved lidt endnu. Så må alvoren vente til senere.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Læs mere om Crazy Christmas Cabaret og London Toast Theatre her.

📸: Thomas Petri

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vintersilhuetter