Crazy Christmas Cabaret - Who Killed Don Calzone?

Sex

Aveny-T gør det, der er deres proklamerede mål. De trækker de unge i teatret. Det er fredag aften, og jeg har indfundet mig i salen på Aveny-T. Gennemsnitsalderen er ca 15 år yngre end mig. Selvom jeg må sande, at jeg ikke for alvor hører til det unge segment længere, så fryder jeg mig over, at det lykkes Aveny-T at lokke unge i teatret. Selskabet bag mig diskuterer højlydt, at man jo ligesågodt kan gå i teateret fredag aften, det koster nogenlunde det samme som at gå til koncert. Eller måske endda lidt mindre.

Hvad er det så vi skal se? Det er: “Sex”. Den succesfulde TV-serie på tv2play, af samme navn, er omdannet til teater, endda med den oprindelige manuskriptforfatter, Leo Mendes, som dramatiker og instruktør. Sex er historien om den unge kvinde Cat, der kastes ud i tumultariske følelser, da hun møder sin gamle flamme, Selma på sit arbejde på sexlinjen. I forestillingen følger vi hendes følelser og liv i en voldsom periode.

På scenen er placeret en lang skummadras. Det er ikke den eneste af sin slags, skal det vise sig, for scenograf Sofia Ståhl, lader hoveddelen af scenografien udgøre af skummadrasser i rå fragmenter. Bagvæggen er gennemsigtig og påsmurt noget, jeg i starten tror er fækalier, men vist mest skal tolkes som kropsvæsker. Hele Cats verden er en stor seng.

På skummadrassen ligger Cat (Clara Dessau) og vrider sig i en våd drøm. En unavngiven person, der skal vise sig at være den føromtalte gamle flamme, Selma (Nina Rask), er genstand for drømmene. Desværre er Cat kæreste med Maya (Hanin Georgis), et forhold der er afsvalet godt og grundigt på grund af Mayas manglende sexlyst.

Den første halve time bæres frem af en stor portion akavethed. Publikum griner højlydt og længe. Clara Dessau spiller Cat med en frustrerende vaghed. Hun ved ikke hvilket ben hun skal stå på. Hun får ikke snakket med Selma om det der foregår mellem dem og hun får heller ikke snakket med kæresten Maya om hvad der foregår mellem dem. Istedet bevæger hun sig fra den ene akavede situation til den anden. Det fungerer måske på tv, men ikke særligt godt på teatret. I længden bliver Cats apati langtrukken og navlepillende. Georgis, Rask og Eide fylder så meget de kan i forestillingen og de gør det egentlig fint allesammen. Der er bare alt for lidt at arbejde med.

Det hele handler om sex! Og det gør det måske meget i den alder, hvor man er søgende efter sin plads i verden og egen identitet. Men der er meget lidt fremdrift i manuskriptet, der hurtigt bliver navlebeskuende og dermed ikke får løftet forestillingens problematik op på et højere plan. Til allersidst beslutter Cat sig for, at hun nok må lære at elske sig selv lidt, før hun kan elske andre. Herefter kaster hun sig ud i et heftigt slimbad. Hvad det skal gøre godt for, bliver jeg ikke helt klar over. Mærkeligt er det.

“Sex” kommer aldrig rigtigt ud over scenekanten. Der er mange årsager til dette. Den manglende fremdrift og de træge karaktertegninger frustrerer mere end godt er. Jeg glæder mig over, at Aveny-T kan trække unge i teatret, men jeg håber, at de også højner det kunstneriske niveau fremover.

⭐️⭐️⭐️

Læs mere om Aveny-T og: ‘Sex’ her.

📸: Zuhal Kocan

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Crazy Christmas Cabaret - Who Killed Don Calzone?