West Side Story

Nissen Uden Navn

Det er anden gang indenfor et par måneder, min datter og jeg sætter os i sæderne i glassalen i Tivoli  for at se en forestilling med Eventyrteatret. Denne gang er det juleforestillingen: “Nissen Uden Navn”, ennyskreven julemusical med tilsvarende musik.

Nissen Uden Navn handler om en stakkels nisse, der ikke har noget navn. Det har den dog alligevel, den hedder “Jul”. Men den ved ikke hvor den kommer fra. Vi møder også nogle lidt utilpassede nisser, trolde og alfer, en kommunalmedarbejder, en bande af små nisser på en mission og et elskende par.

Det er umuligt ikke at falde for den energi og charme der strømmer fra scenen ud i salen. Man mærker på lang afstand, at de unge medvirkende elsker teater og tager det alvorligt. Det burde de også, for med en billetpris på knap 300 kroner, forventer man en vis kvalitet.

Den store hæmsko i denne forestilling, er den ekstremt rodede og uklare historie, der i udtalt grad mangler fokus. Forestillingen fremstår reelt set som om den ikke har en historie. Mens jeg sad i salen troede jeg, at det var fordi min datter distraherede mig, at jeg ikke forstod hvad der foregik, men selv efter jeg har læst handlingsresumeet i programmet, forstår jeg ikke historien. Bo Skødebjerg har skrevet uden en dramaturgisk retning og det kommer til at fremstå som om han har skrevet rigeligt med roller, for at få så mange medvirkende som muligt med.

Men der er alligevel julestemning at hente. ikke mindst på grund af kostumer og scenografi og en hyggelig, men ikke særligt ørehængende musik.

Var det ikke for de mange entusiastiske og dygtige børn og unge der medvirker i denne forestilling, havde den nok skrabet bunden. Heldigvis får de det maksimale ud af et meget tyndt grundlag. Freja Larsen har en dejlig ligefremhed som Nissen Uden Navn og de 4 små nisser, der går under dæknavne på deres mission, er ikke til at stå for.

Alt i alt en rodet omgang, særligt på den dramaturgiske front. Det er dog meget svært ikke at blive smittet af det livsmod og den energi de mange medvirkende har og derfor lander jeg også på 3 stjerner, på trods af store mangler i denne juleforestilling. Min datter nægtede efterfølgende at udtale sig om hvad hun syntes om forestillingen, noget jeg tager som et tegn på, at hun heller ikke helt havde grebet om hvad der egentlig foregik. Det bliver også jul i år, med eller uden dramaturgiske kvaliteter.

⭐⭐⭐

Læs mere om Eventyrteatret og Nissen Uden Navn her.

📸: Ole Mortensen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

West Side Story