Mød mig på Cassiopeia - Stevns Sommerspil

Krop

Det er 9 år siden foreningen BalCon så dagens lys. Siden da har den udviklet platformen DanseDrømme, hvor professionelle iscenesættere, samarbejder med unge amatører og skaber en danseforestilling med udgangspunkt i de unges liv og perspektiv.

I år hedder forestillingen: “Krop”, koreograferet af Tim Rushton og med udgangspunkt i Pina Bausch´s metode, hvor de unge hver især er blevet interviewet om deres forhold til kroppen. Det tager koreografien udgangspunkt i, mens nogle lydbidder fra disse interviews bruges som underlægning under dansen.

De 22 unge amatører udgør et imponerende syn, i deres hvide, mærkværdige skjorter, designet af Maja Brix og 7 designstuderende. De placerer sig langs væggene, mens to unge i midten snor sig ind og ud af hinandens kroppe, snart i en omfavnelse, snart i en afvisning. Men først da alle de medvirkende kommer på scenen, åbner forestillingen sig. Det er umanerligt rørende at se alle disse unge bevæge sig med stor dygtighed og entusiasme. Tim Rushtons koreografi bliver aldrig kedelig. Gruppen samler sig og åbner sig op, spytter et nyt hold ud, der en kort overgang danser for sig selv, inden de igen opsluges af gruppen. Jeg tænker på krigsdansen Haka fra Maorierne i New Zealand, jeg tænker på modekultur, jeg tænker på sammenhold og jeg bliver hele tiden udfordret og suget ind af de mange flotte billeder, der konstant skabes og brydes igen med det samme. Vi hører også smuk trestemmig sang og et digt om retten til selv at bestemme hvordan ens krop skal se ud. Det hele flettes glidende ind og ud af hinanden.

Ikke mindst bliver jeg fuld af håb, når jeg både hører og ser de unge danse i en hyldest til kroppen og med en respekt for hinanden som vi, der er lidt ældre, godt kunne lære af. Tim Rushton har koreograferet en dragende og dynamisk forestilling, der eksekveres med ungdommeligt gåpåmod af hele holdet og det er rørende og smukt og indgyder mig et stort håb for fremtiden.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Læs mere om forestillingen her.

📸: Muhammad Elarbi og Torben Skjødt Jensen

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mød mig på Cassiopeia - Stevns Sommerspil