Cabaret - Nyborg Voldspil

Mød mig på Cassiopeia – Stevns Sommerspil


Der dukker en del nye sommerspil, under åben himmel, op i år. For et par uger siden var det det nyopstartede Nordsjællands Teater, der bød indenfor til Robin Hood, denne aften slår Stevns Sommerspil portene op til gården på Gjorslev Slot, hvor “Mød mig på Cassiopeia” skal underholde Stevns og opland i halvanden uge.

Det er Nicolaj Cornelius, der også selv medvirker i forestillingen i rollen som John Berger, der står bag det hele og det er noget af et setup, hvor der også er mulighed for at spise i den gamle hestestald eller købe en picnickurv inden aftenens forestilling. Omgivelserne er smukke og indbyder til også at tage sig en gåtur og kigge på den pittoreske natur.

Kai Normannn Andersens musik folder sig skønt ud i historien om den inspirationsforladte komponist John Berger, der som et sidste håb byder Zeus´ datter Polyhymnia indenfor, i håb om at nå at færdiggøre forestillingen “Flyv Med” til Alhambrateatret, med den noget tyndslidte teaterdirektør Hilmar. Men Polyhymnia vil mere end at inspirere, hun vil afprøve sin menneskelige krop og forelsker sig i flyveren Harry Schmidt, der dog er lidt af en charlatan, men måske har ægte kærlighed ramt nu? Vi møder også Zeus, den livlige tante Rosa, et par sjællandske betjente, en forsagt regissør og et helt ensemble af velsyngende og morsomme medvirkende.

Hele holdet er godt kørende på premiereaftenen. De professionelle skuespillere bakkes op af et hold af amatører, der dog alle har en del træning og erfaring og skaber et livligt baggrundsbillede i AnnaLouise Gomards instruktion. Ensemblet synger og spiller stærkt hele vejen rundt.

Hvad der dog forekommer ærgerligt, er valget af musikkvaliteten. Det er fuldt forståeligt, at et nystartet sommerspil ikke har råd til liveorkester, men den optagede musik lyder lige lovlig meget af computer og det er virkelig synd og skam og næsten vold på Kai Normannn Andersens musik, at “Gå ud og gå en tur” (i øvrigt mesterligt sunget af Susanne Breuning), eller “Musens Sang” er ledsaget af elektronisk klingende musik. Det er vist ikke helt i Normann Andersens ånd.

Når det så er sagt, giver de medvirkende alt hvad de kan og den lidt rodede og spøjse historie bliver fin underholdning på en kølig sommeraften. Nicolaj Cornelius med sit flagrende hår, der først tæmmes efter der er styr på musikken, giver John Berger noget forfjamsket over sig, mens Marie Louise Hansen er en sprudlende og livlig Polyhymnia, der tilmed synger vidunderligt. Susanne Breuning tager kegler som tante Rosa, sammen med Bjarne Antonisen som Zeus, der både mestrer den guddommelige autoritet med lyn i hånd og den infantile hjælpeløshed, da han mister selvsamme. Thor Vestergaard synger dejligt som kaptajn Harry Schmidt, der måske finder en lidt dybere kærlighed hos klokkerens (Zeus´) datter, frøken Hymsen. Sandra Elsfort synger smukt som Irene Berger og Sune Svanekier mangler blot flammen i toppen af hovedet som den hårdtprøvede og opfarende teaterdirektør Hilmar.

Også regissør Frandsen (Mathias Høyer) er yndig, særligt når han udfolder sig som hest, den alarmerede fru Larsen (Sarah A. Nielsen), hvis reaktioner på de uortodokse hændelser i kaptajnens lejlighed er kostelige og frøken Sørensen (Emma Eckhoff), der står i divaens skygge og kæmper med en kærlighed til en skvattet mand, skal nævnes som virkelig gode og morsomme præstationer.

Det hele foregår i Sebatian Just´s fine sceneografi, der på overfladen ser meget simpel ud, men med et snuptag kan omdannes til forskellige rum og også byder på en lille overraskelse på toppen.

Stevns Sommerspil kommer godt fra start med “Mød mig på Cassiopeia”, der tilmed foregår i, for den forestilling, historiske omgivelser. Man kan håbe på et liveorkester næste år, hvor de skal spille Cabaret (DET vil være ubærligt med computermusik). Der er dejligt og sprudlende liv i forestillingen og flere steder en lille snert af referencer til nutiden. Niveauet er højt, selvfølgelig blandt de professionelle, men også hos ensemblet, der består af unge aspirerende skuespillere, sangere og danser. I det hele taget en festlig aften på Gjorslev Slot med Kai Normann Andersens vidunderlige musik.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Læs mere om forestillingen her.

📸: J C fotografi v/Jan Christensen

Inviteret

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cabaret - Nyborg Voldspil