Jersey Boys

Sigurds Bjørnetime – 25 års jubilæum


Sigurd Barrett er blevet en insititution i dansk formidling til børn. Igennem 25 år, har han formidlet musik, viden om verdensreligioner, naturvidenskab og meget andet, på sin helt egen måde. En måde, som børnene elsker. Nu inviterer han, i samarbejde med Nordisk Films biografer, indenfor til sit 25års jubilæum, i form af en biografkoncert.

Da jeg ankommer til Imperial, slanger horder af børn sig ned af gaden. Sigurd står ved indgangen og hilser på dem alle. Det vidner om, hvor stor en stjerne Sigurd har hos børnene, at de stadig er tryllebundne af ham, selvom deres tålmodighed strækkes gevaldigt, da koncerten bliver forsinket med en halv time. Det tager tid at fylde Imperial med børn, også længere end arrangørerne har regnet med. Men da Sigurd går på, fordufter den tiltagende urolige irritation og de voksnes skuldre sænkes en anelse.

Sammen med musiker Eskild Dohn, spiller Sigurd sig igennem sine mest populære numre, ledsaget af små klip med Bjørnen Bjørn, der er nøjagtig lige så fræk og filuragtig som vi kender ham. Han kaprer en færge (kan man virkelig indhente en færge i en kano?), stjæler slik hos købmanden og driller Sigurd. Vi møder også Pilfingeren og får historien om nummeret der gik viralt. Sigurd er ligeså tosset og legesyg som de børn han formidler til. Derfor elsker de ham, og råwer gerne med, når der indbydes til det. (Av mine voksenører) Samtidig er han så gennemført professionel, at han også lige får givet fotograferne plads til at tage de helt rigtige billeder, som en del af showet.

Selvom lyssætningen måske ikke lige er den man kunne drømme om til sådan en koncert (scenen er mildest talt underbelyst), så må man hylde Sigurd for sin evne til at formidle til børn. Selvom jeg er lidt for gammel til, at han rigtig fik en plads i min barndom, fylder hans virke stadig i mit liv. Mine børn har adskillige af hans bøger stående på hylden og sangen om morfar der fortæller, rører mig altid. Sigurd har været ekstrem produktiv i de 25 år han har virket og fortsætter med at skrive og formidle til børn.

Jubilæumskoncerten er et hyggeligt potpourri over Sigurds evergreens, der med garanti vil begejstre sit publikum, både dem der er børn nu, men også de voksne der følger med børnene, der måske selv var børn da Sigurd for første gang tonede frem på skærmen, for 25 år siden. Sigurd er garant for underholdning, men også for en musikalsk kvalitet, der savnes andre steder i børneunderholdningslandskabet. På den måde bliver han en vigtig og kalorierig modvægt til den mere næringsfattige børneunderholdning, der er alt for meget af. Herfra skal lyde et tak for de 25 år og et stort hurra, sammen med en forventning til fremtidige koncerter, forestillinger og tvprogrammer.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Læs mere om biografkoncerten her.

📸: Sigurd Barretts hjemmesiden

Inviteret

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jersey Boys