Som i Himlen

Et Juleeventyr

Eventyrteatret spiller også deres juleforestilling for sidste gang i Glassalen i Tivoli i år. Det gør de med Dickens klassiker Et Juleeventyr, der selvfølgelig har fået Eventyrteatrets helt eget twist. Den klassiske historie er bevaret. Det handler stadig om den nærige Scrooge, der efter sin partner Marleys død, får besøg af de 3 juleånder, fortidens ånd, nutidens ånd og fremtidens ånd, der alle forsøger at redde ham fra sin kranke skæbne. I Eventyrteatrets udgave, udspiller handlingen sig dog i en nisselandsby, men ellers er historien helt ved det gamle.

Det er svært at gå galt i byen med Et Juleeventyr og det er i hvert fald en kæmpe opgradering, rent historiemæssigt, fra sidste års juleforestilling på Eventyrteatret, der bød på en decideret uforståelig handling. Historiens budskab om fællesskab og glæde, spiller da også lige ind i Eventyrteatrets foretrukne budskaber, der altid har en opbyggende karakter.

Eventyteatret byder på masser af talent og de børn og unge der er med i denne forestilling emmer af entusiasme. Det er umuligt ikke at blive revet med. Den nærige Scrooge, der reddes fra sig selv, spilles i fint hopla af Tue Alleslev Lange, der er sminket til ukendelighed. Aftenens største vokalpræstation præsteres af Clara Dragsted Hansen, der spiller Marleys genfærd. Hendes samspil med Lange i Marleys sang er storartet og morsomt,og nummeret er forestillingens bedste.

De tre ånder besøger på skift Scrooge og her bemærker man i særdeleshed en vidunderligt pjattet Katharina Kapsch som nutidens ånd. Også i Bob Cratchits familie finder man små perler, særligt Andrea Sofie Dalsgaard Milholt, der spiller den syge Lille Tip. Freja Larsen, som unge Bella, Scrooges forlovede, er altid en fornøjelse vokalt, men bliver mere og mere sikker i det dramatiske. Andrea Bruhn Kyhnæb giver den gas, især i dansenumrene, hvor Tara Toyas koreografi skaber fin orden blandt de mange medvirkende.

Forestillingen er en time lang og komponist Stuart Goodstein har leveret virkelig meget musik. Det hele lyder godt, men et par numre kunne med fordel have været forkortet eller taget ud, så der kunne blive mere plads til historiefortælling. Hvorfor historien foregår i ennisselandsby, står også uklart. Det har ingen betydning for historien og undertegnede anmelder havde nok foretrukket en del færre nisser på scenen, eller at de havde et formål med at være netop nisser. Der er måske tale om en tradition som instruktør og manuskriptforfatter Bo Skødebjerg har svært ved at bryde og man har selvfølgelig lov til at nyfortolke, men tilføjelsen af nisser er ikke ligefrem banebrydende eller særligt logisk.

Man kan dog ikke klandre Eventyrteatret for kvaliteten. Produktionen er, som altid, super professionel og alle medvirkende giver deres ypperste. Om en billetpris på næsten 300 kroner for at se (dygtige) amatører, er rimelig, kan man diskutere. Men Eventyrteatret får takket af i Glassalen med manér og forestillingen vil med garanti få mange børn i den helt rigtige julestemning, særligt når man kan gå lige ud i Tivoli efterfølgende og nyde deres traditionsrige juleudstilling.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Læs mere om forestillingen her.

📸: Ole Mortensen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Som i Himlen