Mens Vi Venter på Godot

Gøngehøvdingen – På Syngende Grund

Det er ikke kun mig der har bevæget mig ud i det sneklædte sjællandske for at se Musikteatret Figaros 20. jubilæumsforestilling, der præsenteres i samarbejde med Den Ny Opera. Faktisk er salen helt fuld, på trods af et pågående snevejr og en tæt dyne af hvidt udenfor. Da jeg går ind i salen beder jeg til, at det er stilnet af, når jeg skal hjem.

Der kunne dog være værre steder at befinde sig en snefuld fredag aften, for Figaros musikteater, har for 20. år i træk, taget en klassiker under kærlig behandling og strammet handlingen op med et enkelt humoristisk indslag eller to. Og det går ikke stille af sig. I denne omgang er kærligheden kastet på Carit Etlars “Gøngehøvdingen” med stor inspiration i Flemming Jensen og Jesper Kleins 2-personers forestilling.

I Figaros version er der dog mere end 2 personer på scenen og endda at par kongelige, som historiske eksperter, repræsenteret i en morsom AI-version. Udover de kongelige kommentatorer, spiller Lisbeth Kjærulff, Kristian Jensen og Hans Dueholm et væld af roller, mens Allan Dahl Nielsen akkompagnerer og spiller også et par karakterer hist og pist.

Sammen har holdet selv skrevet teksterne og mens Gøngehøvdingen nok er brugt som forlæg, så tager forestillingen nogle gedigne afstikkere ud i alle hjørner af verden af idag, hvormed forestillingen får et ret underholdende og revyagtigt præg. Musikalsk kommer vi også vidt omkring, fra Mozart til Johnny Madsen og de 3 sangere, hvoraf to er klassisk uddannede og den sidste uddannet musicalperformer, kan deres kram. Selvom de individuelle sketches har et varierende niveau af humor, så kan man ikke andet end at nyde tempoet, energien og musikken.

Vi tages, sammen med Svend Gønge, Ib, der bare gerne vil være en ærlig mand, den attråede Inger, Karen Parsberg med flere, med gennem historien om Danmarks økonomiske reserver, der skal hentes i Vordingborg. Undervejs får en enkelt civilist – det vil sige et menigt publikumsmedlem – også del i historien. Det er set før, men det er stadig underholdende. Figaros 20. jubilæumsforestilling er absolut morsom og helt oplagt til en skøn aften i venners lag. Ved siden af mig sad et par bedsteforældre med hele striben af børnebørn, og her hørtes store grin over hele linien.

Gøngehøvdingen – på syngende grund har absolut lige så højt niveau som andre forestillinger i samme genre, er man f.eks. til Crazy Christmas Cabaret, er der ingen tvivl om, at man også vil nyde denne forestilling. Den er på turné helt indtil april og jeg kan kun anbefale at unde sig selv en pause fra verdens genvordigheder og finde et sted at se den.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Læs mere om forestillingen her.

📸: Thomas Juul

Inviteret

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mens Vi Venter på Godot