Tjener for To Herrer

Nomerne – Skovens Hjerte

Ishøj Teater og Teater Vestvolden præsenterer sammen en adaptation til scenen af Jan Kjærs populære børnebogsunivers om Nomerne. En helt særlig historie er blevet udviklet specifikt til teatret, nemlig Nomerne – Skovens Hjerte. Og der er heller ingen tvivl om hvilket univers vi er trådt ind i, for scenograf Signe Krogh og animation- og projektionsdesigner Jonas Drotner Mouritsen, har badet scenen i det farverige univers i en grad, så det føles som at træde ind i selve bogen.

Emma Silja Sångren spiller Mirna, eller som hun kalder sig selv: Ingen, for ingen vil kendes ved hende fordi hun er halvt elver og halvt menneske. Hendes far, elveren, har forladt hende i sorg over tabet af hendes mor og hun har, i lang tid, måtte klare sig selv. En dag møder hun Nomen Enzo, spillet af Niclas Vessel Kølpin, der gerne ser sig selv som kriger, også selvom det kun er et træsværd der sidder i bæltet. Sammen hjælpes de ad med at kæmpe mod den mystiske tyv, der stjæler de krystaller, der holder skoven i live. Sune Skuldbøl Vraa færdiggør persongalleriet med en palette af farverige personligheder, blandt andet Mirnas far, der viser sig at have en stor finger med i spillet.

Selve scenografien med det projicerede tegneserieunivers, fungerer utroligt godt og kan tage sit publikum med på en magisk rejse. Vi kan se verden gennem dyreøjne, eller komme ind i hovedet på Mirna, når hun trækker sig ind i sig selv og tænker over det, der sker omkring hende. Kostumerne, designet af Henrik Børgesen, passer perfekt ind i universet og får skuespillerne til at smelte sammen med sine omgivelser.

Alligevel er der noget lidt ujævnt over forestillingen. Al den farverige teknik virker hindrende for skuespillerne, der fremstår stive og næsten lidt forvirrede. Lidt som om de er faldet ned fra månen og ind i historien. Værst bliver det for, ellers dygtige, Emma Silja Sångren der har så lidt kød på sin karakter, at det næsten bliver en ikke-karakter. Sångren har også et par sange, der virker malplacerede, selvom hun har en fin stemme. Forestillingen får lidt feriesteds-teater over sig og alt det tekniske og farverige bliver meget dominerende. Børnene i salen virker dog til at hygge sig gevaldigt og på den måde gør forestillingen det den skal, nemlig lokker børn og deres familier i teatret.

Nomerne – Skovens Hjerte, er en sikker vinder, hvis man har et barn der er vild med universet og kan nok fungere fint som en begynderforestilling, selvom den, alt i alt, er lidt ujævn og på mærkværdig vis hæmmes af al den flotte teknik, der på samme tid imponerer. Der er ikke meget teater-nærvær over forestillingen, til gengæld er det et flot show med fuld skrald på farverne og det skal også have sin plads.

⭐⭐⭐⭐

Læs mere om forestillingen her.

📸: Søren Meisner

Inviteret

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tjener for To Herrer