Klokkeren fra Notre Dame

Den Lille Prins

Set 23/10 – 2019

Foto: www.teaternext.dk

Anmeldelse af ”Den lille prins” af Teater Next. Spiller til 10/11 – 2019 – turné plan kan ses på www.teaternext.dk.

Det er ved at blive en kliché i mine anmeldelser, at jeg er sent ude. Men i det her tilfælde er det for alvor rigtigt, for ”Den lille prins” har spillet over 200 forestillinger, da jeg indfinder mig i teatersalen på Anemone teatret i København en grå onsdag formiddag i oktober. Bare det vidner om en vis kvalitet i produktionen, og jeg går da heller ikke skuffet derfra.
Forestillingen er baseret på Antoine de Saint-Exupéry´s bog om den lille prins, der forlader sin egen planet og begiver sig ud på en rejse i universet og undervejs stifter bekendtskab med adskillige af den menneskeliges natur mange sære krinkelkroge. Bogen har jeg ikke selv læst – jeg kender knap nok historien og derfor har jeg absolut ingen idé om, hvad det egentlig er jeg skal se.

Foto: www.teaternext.dk

Forestillingen er bearbejdet og sat i scene af de to skuespillere Morten Hembo og Christian Bergman, der også står på scenen og musik og sangtekster er skrevet og komponeret af Stine Michel og Mads Kronborg, hvoraf sidstnævne også medvirker i forestillingen.
Scenografien er helt enkel – nærmest ikke eksisterende, og består af sorte kasser og et lidt større dørparti med en julekalender-agtig lågekonstruktion, der flere gange bliver brugt til at spille igennem og skaber en god dynamik på scenen.
Det er en meget fin forestilling om kærlighed og fantasi og evnen til at bevare denne, selvom man bliver voksen og kun ser en hat, når det i virkeligheden er en kvælerslange, der har slugt en elefant. Der er adskillige gode pointer der i iscenesættelsen præsenteres meget fint og forståeligt i børnehøjde. De tre herrer på scenen er overbevisende og rutinerede, både hvad angår selve spillet, sang og musik. Den lille Prins er en dukke, styret af Christian Bergman og skuespiller-dukke interaktionen fungerer rigtig fint uden hverken at bliver for meget eller for lidt. Morten Hembo og også for en kort bemærkning Mads Kronborg spiller resten af karaktererne med humor og alsidighed. Jeg har dog en anelse svært ved at få hold på selve rammefortællingen og derfor er starten af forestillingen lidt mudret.

Der kommer dog hurtigt hold på det hele og da forestillingen afsluttes er jeg ikke i tvivl om, hvad det er vi har overværet.
Selvom der i programmet for forestilingen står, at forestillingen egner sig for alle mellem 6 og 99 år, vil jeg påstå, at det primært er en børneforestilling. Jeg har tidligere oplevet børneteater, der ikke tager sit publikum seriøst og kommer til at tale ned til børnene. Det undgår denne iscenesættelse ganske elegant – måske fordi forlægget til forestillingen faktisk er ret abstrakt i sin essens. Børn er et nådesløst publikum, som ikke er blegt for at udtrykke utilfredshed med det, der foregår på scenen hvis det bliver for kedsommeligt. Salen er fuld af ca 6 – 8 årige den dag jeg ser forestillingen, der stort set sidder stille i den lille time forestillingen varer.
Jeg vil klart anbefale at tage deres børn over 6 år under armen og se denne forestilling inden det er for sent. Måske bliver man lidt klogere på sig selv undervejs. Måske bliver man ligefrem udfordret til at tænke lidt mere som et barn. Måske begynder man ligefrem selv at kunne se kvælerslangen og elefanten. Ved du ikke hvad jeg taler om? Så synes jeg du skulle tage at se forestillingen.

Foto: www.teaternext.dk

Ut blev inviteret til at se forestillingen af Teater Next, hvorfor indlægget er reklame, omend teksten er udtryk for min egen holdning.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klokkeren fra Notre Dame