Matilda the Musical

Den Hemmelige Have

I Glyptoteket ligger der i disse uger en hemmelig have. Det er en have man kan besøge med sine børn og som vokser frem af gamle statuer og byder på luft under tankens vinger, ro og fordybelse. Det er Zangenbergs Teater i samarbejde med koreografen Myka og scenografen Poppykalas, der sammen med musikeren Di Garbi,  har skabt et smukt, æterisk univers, der byder på ro og eftertanke og tilbyder et pusterum fra det pulserende liv.

Det mærkes også tydeligt på publikummerne, at rummet vi træder ind i er langsommere. Inden start står vi og tripper og venter på, at det hele går i gang, urolige som vi nu er. Hvad skal der ske? Vi bliver mødt af en brunklædt feagtig kvinde, der tilbyder børnene en vingummi og vi bliver ledt videre af en påfuglelignende figur ind i en stor sal, omkranset af ældgamle buster og sarkofager. Fra loftet er draperet store stykker stof, der changerer i mange farver. “Som en regnbue!”, som min datter højlydt gør opmærksom på. I salen er der en kraftig duft af blomster. Måske lige i overkanten, hvis man spørger mig. Der er også høj fulglekvidren. Ingen tvivl om, at vi er ankommet i en have.

Til tonerne af Di Garbis musik, kravler tre smukke blomster frem. De danser og kravler og lader store stofblomster hænger over vores hoveder. Der er ingen historie. Det handler ikke om noget. Det skulle da lige være, at være til. At være tilstede. At opleve. At trække vejret i en anden takt. Vi er placeret på store tæpper og der går ikke særlig længe, før min datter har lagt sig ned og forlanger, at jeg nusser hendes arm, mens hun selv glider ind i det meditative, smukke univers. Snart er der ingen uro længere og når jeg kigger rundt kan jeg se, at forestillingen påvirker publikum på forskellig vis. Et barn hænger i armene på sin mor, helt afslappet. En voksen har fået åbnet for en dør til det inderste og lader tårerne strømme. Børnene slapper af. De voksne også.

Zangenbergs Teater og holdet bag forestillingen har skabt en smuk og æterisk, næsten spirituel forestilling, der mest af alt handler om at være til stede lige nu, med dem vi elsker. At man bagefter kan gå på opdagelse i Glyptotekets store samling er kun et plus. Forestillingen er en rigtig dejlig familieoplevelse og kan bestemt værdsættes af både børn og voksne.

⭐⭐⭐⭐⭐

Fotos: Sarah Buthmann

Læs mere om Den Hemmelige Have her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Matilda the Musical