Robin Hood

Cirkus Arena – Cirkus Ifølge Julie og Bubber

 


Det var med en vis portion spænding jeg satte mig på min plads til landspremieren på Cirkus Arenas forestilling 2023: “Cirkus Ifølge Julie og Bubber”. Jeg sad nemlig også på plads til sidste års landspremiere og fandt den lidt gumpetung og undervældende. Men jeg kan nu godt lide cirkus, lide at mærke gyset, når mennersker, der har øvet sig vanvittigt meget, udfører halsbrækkende stunts, der får det til at løbe koldt ned af ryggen på mig. Det gys manglede jeg sidste år.

Men denne anmeldelse handler jo ikke om sidste år og i år melder jeg klart ud fra start: gyset er tilbage. Det er stadig Bubber og Julie der står ved roret som sprechstallmeistere, men tempoet i de nødvendige skift imellem numrene er strammet gevaldigt op, så vi skånes for alt for meget træden vande undervejs.

Vi kommer hurtigt igang med første nummer, hvor Jimmy Saylon tryller den ene smukke dame efter den anden ud af sin tidsmaskine, samtidig med, at han også selv bytter plads med damerne undervejs. Det er rart at komme hurtigt igang med de mange dygtige artister og efter en kort intro ved de to sprechstallmeistere, spændes linen stramt henover manegen og Steven Ferreri imponerer med sine saltmortaler på line, godt ledsaget af Bubbers fortælling om hvor meget sværere det er, at foretage en forlæns salto fremfor en baglæns. Ferreri modtager et af aftenens mange stående bifald.

Under de mange sceneskift underholder klovnen Jimmy Folco og ledsages nu og da af Julie og Bubber. Her er niveauet også væsentlig højnet fra sidste år og særligt nummeret, hvor 4 børn bydes op til stoledans i manegen og efterfølgende får lov at forfølge Folco med et skumgummirør, som dresserede dyr der vender sig mod deres træner, er morsomt.

Det første nummer, der for alvor manifesterer kuldegysninger ned af min ryg, er The Jasters knivkasternummer, hvor jeg flere gange overvejer, om jeg skal have gang i mine lægekundskaber om et øjeblik, Vi gyser som publikum, når Elena Busnelli virvler rundt på et hjul, med håret stående omkring sig som en dramatisk glorie, mens Giacomo Sterza med usvigelig præcision banker knivene ind i pladen tæt på hendes krop.

David Hammarberg snor sig i florlette stofstykker langt over manegens gulv. Det er smukt, selvom vi måske godt kunne have undværet Julies lidt smarte bemærkninger om egne præstationer ved melodigrandprix i samme ombæring. Los Ortiz slutter 1. afdeling af i deres gigantiske dødshjul, hvorpå der både indeni og udenpå laves hæsblæsende tricks, der endnu engang bringer højlydte gisp igennem forsamlingen.

Til pausen bliver jeg glædeligt overrasket, da det går op for mig, at priserne på slik, popcorn og sodavand, er til at overkomme og ikke er skruet i vejret på den måde jeg oplevede til f.eks. Disney on Ice. Medbring dog gerne kontanter, da der er begrænset mulighed for at betale med kort.

Karsten Berdino indleder 2. afdeling, først med sine araberhingste og siden med sine frække ponyer, der ikke nødvendigvis gør alt hvad de bliver bedt om. Jeg tilhører en generation der har oplevet både elefanter og andre rovdyr i manegen og hestene er da lidt derhenaf. Selvom det er ganske fornuftigt, at disse dyr ikke længere må mishandles i forbindelse med cirkus, så giver araberhingste og ponyer ikke helt det samme sug i maven som tigere og elefanter.

Duo Costache er også tilbage i år med deres gedigne nakkemuskler og imponerende tandsæt, der kan holde på en motocykel så den laver hjulspind og løfte en akrobat. Michael Ferreri jonglerer med bolde og kan holde helt op til 10 i luften samtidig, men det mest interessante ved hans nummer, er det kasseaggregat han bruger til at frigive boldene, så de dratter ned i hans hænder ovenfra. Los Ortiz er tilbage i anden afdeling, nu med flere medlemmer af truppen og de bygger en treetaget pyramide på line, højt under teltkuplen. De demonstrerer, at det også kan være godt cirkus, når ikke alting lykkes.

Cirkus Arena har skabt en virkelig medrivende cirkusforestilling, der giver det ene gys efter det andet. De viser, sammen med deres artister, hvordan en cirkusforestilling både kan gyse helt ned i maven og skabe dyb beundring over de medvirkendes evner. Det bliver sværere og sværere at imponere børn, der altid ser alting før alle andre online og min 11-årige ledsager er bestemt heller ikke let at imponere, men da vi går fra pladsen på Bellahøj mandag aften, medgiver han dog, at dette var en særlig oplevelse. Jeg er sikker på, at Cirkus Arenas forestilling vil begejstre i alle aldre. Det er live, det er cirkus og det er godt!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Læs mere om forestillingen her.

📸: Cirkus Arena

Inviteret

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Robin Hood