Ariadne på Naxos

Cirkus Arena. Cirkus ifølge Bubber og Malene Qvist – Supercirkus 2024.

Er der noget der, for mig, er kommet til at varsle forår de sidste par år, så er det, når Cirkus Arena har landspremiere på cirkuspladsen ved Bellahøj i København. Cirkus er sin helt egen genre og jeg har altid været fascineret af den måde dette folkefærd lever på. I år har Bubber fået en ny makker i form af sanger og TV-vært Malene Qvist. Qvist er et forfriskende nyt pust der giver god energi og ovenikøbet har en skøn sangstemme. Og så får alle vi 80´er børn lidt nostalgi med i købet, når Bubber hyldes med titelsangen til Bubbers Badekar. Lyden virker også til at have fået en væsentlig opgradering i år, hvilket kommer både sprechstallmeistere og det velspillende cirkusorkester til gavn.

Forestillingen indledes med Robi Berousek, også kendt som stigernes balancemester. Så man Arenas forestilling i 2022 har man allerede set dette nummer og der er ikke noget nyt under solen. Berousek kan på virtuos vis balancere på en tobenet stige, men nummeret er lettere kedeligt, måske fordi det er ret stationært. Det er lidt af et antiklimaks at starte en ventet cirkusforestilling med et nummer der nok rummer teknisk snilde, men desværre savner underholdningsværdi. Til gengæld vækker Rudi Althof og hans æsler begejstring hos min 8-årige ledsager, der ikke kan være i sig selv over nuttethedsfaktoren og selvom min ukendte sidemand til den anden side – en ældre mand – kommer med en del upassende bemærkninger til mig undervejs, må jeg medgive at disse æsler, der efter sigende skulle være særdeles svære at dressere, var ganske charmerende.

Jessica Jaster jonglerer med perlemåtter med fødderne, til irsk musik. Placeret omvendt på en stol med benene i vejret får hun måtterne til at flyve. Flot og elegant, særligt når hun løftes fra manegens overflade og selv, for en kort stund, flyver. Herefter får vi besøg af husklovnen i Arena, Jimmy Folco, der i vanlig stil inviterer et barn fra publikum med i manegen for at lave kunstner med vand. Folco er morsom og mere afstemt i år end jeg har oplevet de seneste år.

Aftenens første wow-oplevelse leveres af Duo Costache, der ikke bare leverer cirkus, men også historiefortælling i deres nummer, der tager inspiration i Leonardo Da Vincis vitruvianske mand. Duo Costache formår år efter år at imponere med deres dygtighed og betydelige muskelstyrke og i år er ingen undtagelse. Visuelt er der også kælet for udtrykket. Dette nummer burde have startet forestillingen. Op til pausen kaster David Hammerberg sig ud i en form for bungeeakrobatik og BMX-riders får os til at gispe af deres balanceevner og halsbrækkende hop på cykler.

Således veloplagte til pausen besøger vi forteltet hvor det ikke skorter på forsyninger. Husk kontanter. Efter pausen indfinder Skating New Vision sig på en lille platform på ca 1,5 meter i diameter. Her løftes Jessica Jaster af partner Sonny Caveagna på måder man ikke skulle tro muligt og slet ikke på rulleskøjter, også selv om et fald får smilet til at stivne lidt på Jasters læber. Fabiana Köhler laver numre med sine søde hunde, som man har meget svært ved at se, da de simpelthen forsvinder bag manegens afgrænsning. Måske ville en form for elevation af manegegulvet være godt her.

Garcia Brothers har god og ung energi i deres håndstandsakrobatik og får en af aftenens mange stående applauser. Herefter er Jimmy Folco tilbage med endnu et publikumsinvolverende indslag der er sjovt, men skæmmes af frygtelige kønsstereotyper. At den kvindelige publikummer i dette nummer ikke nægter at medvirke, er svært at forstå.

Malene Qvist og Bubber får også lov at lave løjer med et flot udført, men let gennemskueligt tryllenummer. Til slut får Duo Garcia – Garcia Brothers forældre – sluttet forestillingen med et brag når de, suspenderet fra en gasdreven raket, der vækker mindelser om Andreas Mogensens nylige hjemkomst til jorden, tager på rumvandring uden sikkerhedsnet, kun spændt fast med fødderne og en tynd line om nakken, samt et mundstykke. De hvirvler os lige ind i finalen hvor en gedigen konfettikanon forvandler manegen til en fest.

Cirkus Arena – 2024 er god underholdning, der i år har skruet lidt ned for de mange cirkusgys, som sidste års forestilling bød på. Dog alligevel en skøn oplevelse for hele familien. Det kan kun anbefales at opleve Arena, når de kommer rundt på turné i over 100 byer i Danmark, i løbet af sommeren. Sikkert også en by i nærheden af dig.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Læs mere om forestillingen her.

📸: Jacob Leitisstein

Inviteret

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ariadne på Naxos